Purple Design

Welk land heeft de mooiste vlag?

Geplaatst op

Wij vinden allemaal natuurlijk dat Nederland de mooiste vlag heeft en gaan dan ook graag een Nederlandse vlag kopen. Maar er zijn nog veel andere vlaggen die er goed uitzien en waar vaak ook een verhaal achter zit. In deze blog laten we je een lijst met mooie vlaggen zien waarvan je de meeste vast al een keer hebt gezien.

Vlag van Mexico

Deze vlag staat veilig op de eerste plek. Het heeft een gouden arend erop. Een prachtig dier in een prachtige kleur; de bedenker van deze vlag heeft dat zeer goed gedaan. Denk er zo over na: goud is het meest indrukwekkende soort metaal op de periodieke tafel, en arenden zijn de meest indrukwekkende vogels, dus het samenbrengen van die twee dingen is alsof er iets is dat een “orkaanleeuw” of een “bliksembeer” wordt genoemd. Daarnaast staat de arend op een cactus en doodt hij een ratelslang (de dodelijkste slang in Noord-Amerika). Het is een perfecte vlag.

Vlag van Japan

Een schone, rustige vlag: de Japanse vlag. Het is slechts één rode stip op een stevige witte achtergrond, zoals het richten van een laser direct in het midden van het voorhoofd. Deze vlag combineert rust, stiptheid en agressiviteit in één. Een verdiende tweede plek.

Bangladesh heeft een gelijkaardige vlag, behalve in plaats van een volledig witte achtergrond, is het een volledig groene achtergrond, waardoor het veel minder intimiderend aanvoelt.

Vlag van Belize

50 bladeren, twee mannen waarvan de een met een zaag en een met een bijl, een boom op de achtergrond en een icoontje van een boot. Dit allemaal in een witte cirkel met op de achtergrond blauw en rood. Je moet het maar kunnen bedenken. Je kunt eindeloos lang naar deze vlag kijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden