Purple Design

Waarom Lego ook voor volwassenen is

Geplaatst op

Steeds meer volwassenen vinden Lego ook interessant. Veel mensen hebben het idee dat Lego alleen voor kinderen is en volwassenen hun kinderen alleen meehelpen met het bouwen van grote Lego bouwwerken. Dit is al lang niet meer het geval. Veel volwassenen die Lego gebruiken, de zogeheten AFOLs (Adult Fans Of Lego) zijn zo enthousiast dat er communities zijn die tegen elkaar concurreren met het maken van de mooiste bouwwerken. In deze blog vertellen we je waarom Lego ook voor volwassenen is.

Grote bouwwerken

Veel volwassenen Lego liefhebbers zijn erg actief in Lego-communities. Binnen deze communities praten ze met elkaar over hun passie en bouwen ze samen aan grote Lego projecten. Dit laatste gaat erg zo ver, dat de communities tegen elkaar concurrenten voor het bouwen van het beste Lego bouwwerk. Niets is hierbij te gek. Van de vetste sportauto’s en Lego treinen en boten tot aan de Taj Mahal of de Empire State Building, niets is deze Lego fanaten te gek. Het bouwen van dit soort ingewikkelde en grote gebouwen maakt Lego zeker geschikt voor volwassenen, aangezien je jonge kinderen dit nog niet zo snel in elkaar ziet zetten.

Rustig bouwen a la David Beckham

In Nederland hebben we Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten, maar in Engeland zijn er ook een aantal gewaardeerde topvoetballers. Een van deze voetballers was David Beckham, die Engeland niet alleen naar het WK schoot, maar ook bekend stond om zijn geweldige vrije trappen en bijzondere looks buiten het veld. Er ging in Engeland geen week voorbij zonder dat David Beckham in de tabloids stond. Laat nou net David Beckham diegene zijn die ook af en toe met Lego speelt. Hij gaf aan dat het hem hielp tegen stress, met het verminderen van angst en om rustig te blijven. Zo bouwde hij onder andere de Tower Bridge. Dat een populair persoon als David Beckham met Lego speelt en het kalmerende en rustige effecten heeft op volwassenen, maakt Lego zeer zeker geschikt voor mensen boven de 18 jaar.

Lego = kunst

Dat Lego kunst is, bewijst Nathan Sawaya, een van de beroemdste Lego kunstenaars in de wereld. Hij maakte van Lego onderdelen geweldige en fantastische creaties, zoals bijvoorbeeld een T-Rex. Nathan Sawaya heeft meer dan 80 sculpturen gecreëerd met meer dan een miljoen steentjes. Zeer indrukwekkend en de moeite waard om zijn werk eens te bekijken. Is Lego eenvoudig en alleen voor kinderen? Deze Lego kunstenaar bewijst dat dit zeker niet het geval is!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden