Purple Design

Een goed webdesign? Wij geven je tips!

Geplaatst op

We willen allemaal een mooi en goed werkende website. Veel sites komen niet goed uit de verf, brengen niet goed over wat ze over moeten brengen of zijn chaotisch en niet functioneel. Wat weten veel designers wel, wat de rest van de wereld niet lijkt te weten? Met webdesign zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Wij geven je tips!

 

Kies goede fonts en gebruik deze voor de indeling!

Een geschikt lettertype is essentieel voor het uiterlijk van je website. Het typografie is een wereld op zich! Niet onbegrijpelijk, want het zegt veel over wat je wilt uitstralen en de leesbaarheid. Ben je een merk? Dan heb je een eigen identiteit en je wilt dat dit terugkomt in de typografie en kleurgebruik. Daarnaast heeft elk lettertype nog een bold, italic, black, extra bold, italic en bold en zo kunnen we nog wel even doorgaan… Maak onderscheid tussen titels, kopjes en de bodytekst. Onze tip: gebruik niet meer dan twee verschillende lettertypen! Gebruik ‘display’-typeface -letters met een bijzonder uiterlijk- zoals krullen, alleen voor titels. Belangrijk dat de content teksten goed leesbaar moeten zijn. Denk hieraan ook aan je doelgroep!

 

Kies je kleurenpalet

Met een branding van je merk heb je vaak ook al een huisstijl ontwikkeld of laten ontwikkelen door een professional!  Voor je webdesign kies je drie kleuren die je wilt gebruiken. Je wilt namelijk niet dat een palet van 20 kleuren wordt gebruikt of 50 tinten van elke kleur, dit geeft geen sterke identiteit. We geven je de tip om een accentkleur en neutrale kleur te kiezen. Tekst hou je neutraal, zo leest zwart of donkergrijs het beste weg. Let ook op de plaatsing van kleuren, bijvoorbeeld geel op wit is niet goed leesbaar en vinden je ogen niet fijn.

 

Zorg dat je afbeeldingen het juiste formaat hebben

Een website is gebaseerd op pixel. Is jouw afbeelding niet groot genoeg? Dan gaat jouw afbeelding er pixelig uit zien. Dit is niet professioneel en heb je eigenlijk niks aan. Kies daarom altijd een afbeelding met een juist formaat, zodat het goede kwaliteit foto’s zijn. Hierdoor ben je geloofwaardiger. Let er wel op dat een afbeelding jouw boodschap ondersteunt!

 

Kies voor een juiste structuur

Zorg dat je website geen doolhof is en houd het overzichtelijk. Hiërarchie is essentieel zodat de bezoeker gelijk vindt wat hij moet vinden. Wil je bepaalde elementen meer aandacht geven? Pas je stijl hierop aan. Gebruik een ‘sticky’ navigatiebalk, zodat de belangrijkste links binnen handbereik zijn en jouw website gebruiksvriendelijk is!

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij webdesign? Of laat je het liever over aan een professional? je kunt dan altijd overwegen om een full service digital agency in de arm te nemen.

 

Mede mogelijk gemaakt door Elevate Digital

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden