Iedere zomer zijn er weer nieuwe trends op het gebied van sokken. Moeten we wel sokken dragen of juist niet? En wat voor sokken? Met lage sokjes zien we de sokken zelf niet en wordt ook het gedeelte boven onze enkels mooi bruin. Daarentegen kan het ook helemaal in zijn om sokken te dragen die perfect bij je outfit passen. In deze blog vertellen we je meer over de sokkentrends die we voor de komende zomer verwachten.

Sportsokken

Iets dat een klein gedeelte van Nederland afgelopen jaar al droeg, blijft de komende zomer helemaal hip, namelijk sportsokken. Waar mensen vroeger sportsokken droegen om de voeten lekker warm te houden, worden deze soort sokken nu voornamelijk onder korte broeken gedragen. Het is helemaal in om witte sportsokken stevig op te trekken en goed zichtbaar boven je lage sneakers te dragen. Wat we nog meer gaan zien, zijn zelfs de witte sportsokken bij campingslippers.

Fruitsokken

Waar het een paar jaar geleden vooral bloemetjes waren die we veel zagen op kleding, is het nu de beurt aan fruit. Aardbeien, bananen, meloenen, kersen, ananassen en zelfs mango’s, er zijn tegenwoordig sokken te krijgen met ieder type fruit dat je kunt bedenken. Hoe vet staat het eigenlijk ook, hoog opgetrokken sokken met fruit onder je korte broek. De fruitsokken gaan vaak gepaard met felle kleuren rood, geel, groen en blauw, waardoor je zeker op zult vallen op een festival of in de stad.

Sokken met streepjes

Streepjes blijven in. Of je nou T-shirts, truien of blouses ziet, veel kleding is gestreept. Ook bij sokken blijft het trendy en hip om streepjessokken te dragen. Zo kun je bijvoorbeeld Tommy Hilfiger sokken aanschaffen in de meest gave kleurencombinaties. Zo vet, dat het in de zomer perfect staat onder je korte broek.

Enkelsokken

Naast alle zomertrends met zichtbare sokken blijven enkelsokjes ook zeer populair. Bijna alle grote merken hebben de enkelsokken in het wit, grijs, zwart en andere kleuren. Wil jij juist dat de aandacht wordt gevestigd op je hippe korte broek of vette sneakers? Dan kan dat natuurlijk. We raden het dan aan om te kiezen voor enkelsokjes in het wit, grijs of zwart. Deze sokken blijven tot onder je enkels, waardoor ook de onderkant van je benen perfect kunnen bijkleuren in de zomermaanden.