Purple Design

Niet-medische mondkapjes fleuren het openbaar vervoer op

Geplaatst op

Sinds de overheid het dragen van niet-medische mondkapjes in het Nederlandse openbaar vervoer verplicht heeft gemaakt, is het reizen met de trein, bus, tram of metro zeker meer saai te noemen. Want het feit dat niet-medische mondkapjes zijn toegestaan, heeft een kleurrijk tafereel opgeleverd. Daarnaast wordt het ook aangemoedigd om zelf een mondkapje te maken en te dragen, met als resultaat dat eigenlijk alles mogelijk is. En dat heeft geleid tot een ware modetrend.

Niet-medische mondkapjes volstaan

Er is een reden dat de overheid niet-medische mondkapjes verplicht heeft gemaakt en dit is niet het opfleuren van het openbaar vervoer geweest. Sinds de Coronacrisis is er een grote behoefte aan medische kapjes en deze zijn specifiek bedoeld voor mensen die werken in ziekenhuizen en klinieken. Zonder mondkapjes kunnen zij hun werk niet doen. Om vast te stellen dat dit medische personeel altijd kapjes op voorraad heeft, mogen reizigers niet-medische kapjes dragen. Dit betekent zeker niet dat je dan minder kwaliteit krijgt of dat je minder goed beschermd bent. Het houdt alleen in dat je mondkapje niet getest is en niet aan strenge eisen moet voldoen voordat deze mag worden gebruikt.

De kracht van niet-medische kapjes

Het idee achter de niet-medische kapjes is niet dat je minder risico loopt om het virus op te lopen, maar dat je het zelf minder snel door kunt geven. Dit is ook de reden dat de overheid voet bij stuk houdt en de verplichting doorzet. Want als iedereen een niet-medisch mondkapje draagt tijdens het reizen, is het aanzienlijk minder gemakkelijk voor het virus om zich te verspreiden. De kracht van niet-medische kapjes zit hem dus in massaal gebruik. En daarom zijn deze verplicht in het openbaar vervoer.

Een ware modetrend

Als jij regelmatig met het openbaar vervoer reist, dan kijk je waarschijnlijk nergens meer van op. Er komen steeds meer originele, kleurrijke, bijzondere en grappige mondkapjes bij en dit heeft reizen met de trein tot een lust voor het oog gemaakt. Kapjes met patronen, in allerlei kleuren, met bepaalde afbeeldingen en zelfs met een plaatje van je eigen gezicht zijn al niet vreemd meer. En omdat het ook toegestaan is om zelf een mondkapje te maken, is niets onmogelijk. Dat is dan ook direct de reden waarom mondkapjes een vast onderdeel van het straatbeeld zijn geworden en dat niemand meer opkijkt van de grote diversiteit ervan.

Een mondkapje die bij elke outfit past

Dus, wil reis jij ook met het openbaar vervoer, dan hoef je je modegevoel en stijl door een mondkapje niet meer te laten schieten. Maak zelf mondkapjes of schaf stoffen mondkapjes aan online en je laat deze perfect passen bij je outfit, bij je accessoires of bij je schoenen. Door mondkapjes te kopen met het logo van je favoriete band, met je favoriete schilderij of met iets anders wat belangrijk voor je is, geef je ook een boodschap uit. Het dragen van een mondkapje is daarom verre van saai te noemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden