Nadat je een auto een lange tijd hebt gebruikt, kan het voorkomen dat je er een beetje zat van wordt. Je hoeft dan niet per se meteen een nieuwe auto te kopen. Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag om hun huidige auto op een duurzame manier te verbeteren en zelfs het design te pimpen. Het kopen van een compleet nieuwe auto is absoluut niet nodig voor een totaal ander uiterlijk. Check onze tips om jouw auto goedkoop te designen en verbeteren. 

De meest gedurfde optie: design de kleuren

De meest gedurfde optie om je auto een compleet ander uiterlijk te geven is door deze een andere kleur te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de lak over te spuiten, dit is de meest voor de hand liggende optie. Als je echt uitzonderlijk wil zijn, dan kies je ervoor om op de website van sloperijen rond te kijken om bijvoorbeeld de motorkap of de deuren te vervangen door een gebruikt exemplaar met een compleet andere kleur. 

Online zoeken naar de auto onderdelen

Je vindt de auto onderdelen online op kenteken, waardoor je eigenlijk meteen weet of die deur of motorkap op jouw auto past. Door deze twee onderdelen van een andere kleur te voorzien, krijg je een erg gewaagde kleurcombinatie en val je flink op in het verkeer. 

Denk na over het doel van jouw auto

Als je aan de slag gaat met een design, moet je van tevoren nadenken wat het algemene doel van de auto is. Wie gebruikt de auto? Waarvoor wordt de auto gebruikt? Is het een gezinsauto? Gebruik je de auto om naar het werk te gaan? Als je felgele vlammen op de buitenkant van de auto wilt zetten, dan is dat misschien een minder goed idee als het ook een gezinsauto is of voor de auto waarmee je naar het werk gaat. Zorg ervoor dat je de auto nog steeds op dezelfde manier kunt gebruiken en dat de aanpassingen geen invloed hebben op de eigenlijke functionaliteit van de auto.